Supa cu broccolini

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Apr 2018 | 2903 vizualizari

 

 Interesant acest broccolini. A aparut in standurile de legume si in magazinele noastre. Eu am avut acum cativa ani in gradina, obtinut din seminte ce le-am primit de la o verisoara ce avea fata in SUA. Sincer am crezut ca nu stiu eu ingriji broccoli si mi-au iesit rau. Al doilea an le-am prins gustul si le-am folosit in mod frecvent. Cateva informatii gasiti si aici : https://en.wikipedia.org/wiki/Broccolini. Este un hibrid natural, fara a fi modificat genetic intre broccoli si gai lan [ o ruda chinezeasca :D ]. Demn de retinut este beneficiul nutritional ce-l aduce 26 calorii, continutul de vit C (73%) si vit A.
       Eu am preparat o supa de carne pe baza de oase de vitel cu carne si legume. Jumatate din zeama si legume am folosit la supa de broccolini. Cealata jumatate am preparat a doua zi supa cu galuste de gris.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg oase vitel cu carne
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 radacini patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 felie telina
  • 1 usturoi verde
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 500 gr broccolini
  • 200 gr iaurt grecesc
  • zeama lamie optional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu broccolini:

  1. Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa.
  2. Curatati si spalati legumele.
  3. Se pune oasele si legumele intregi la fiert in 3l apa cu sare [mai putin broccolini ].
  4. Adaugati boabele de piper si foaia de dafin.
  5. Eu am folosit pentru fierbere oala sub presiune.
  6. Prefer folosirea oalei sub presiune pentru ca gatesc rapid si zeama ramane foarte limpede.
  7. Respectand instructiunile specifice pentru siguranta se desface oala sub presiune.
  8. Se strecoara zeama.
  9. Obisnuim ca sa servim carnea de pe oase cat este calda insortita de legume fierte. Asta ca un aperitiv!
  10. Pentru urmatoarea etapa am folosit jumatate din zeama si jumatate din legume. Cealalta jumatate am preparat cu galuste de gris a doua zi.
  11. Am  taiat cuburi legumele si le-am adaugat in zeama fierbinte.
  12. Am spalat broccolini si am taiat marunt rondele tijel crude, lasand netaiata mica inflorescenta.
  13.  A trebuit sa dea doar un clocot pentru ca aceasta leguma este foarte cruda.
  14. Am tras oala de pe foc si am gustat. Sarati daca mai este nevoie si piparati dupa gust.
  15. La servire am adaugat iaurt grecesc care este de calitate, acrisor si se omogenizeaza bine in supa.
  16. Pentru  gust si aspect, am taiat cateva frunzulite de usturoi verde.
  17.  Cine doreste mai acrisor, poate drege supa cu zeama de lamaie proaspata.

            Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa.

2

Prefer folosirea oalei sub presiune pentru ca gatesc rapid si zeama ramane foarte limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu broccolini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

02.05.2018, 12:18

Dantes

mihaelar63 1

02.05.2018, 12:19

Motane , stim despre pasiunea ta

mihaelar63 1

02.05.2018, 12:19

Mirela , multumesc pentru incredere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecel galben si fasole galbena